پرسیدن اینکه چهکاری برای من مناسب است؟ یکی از مهمترین سؤالات هر فرد در طول عمرش است. داشتن شغل مناسب برای هر فردی موفقیت و شادی به همراه دارد. شغل مناسب موجب شکوفایی تواناییهای ناشناخته و غنی شدن مهارتهای فرد میشود. گرچه منافع داشتن شغل مناسب بسیار بیشتر از آن است که بتوان تصور کرد.
ناگفته نماند زمانی این منافع به دست میآید که شغل مناسب انتخاب شود در غیراینصورت داشتن شغلی که با روحیات و خصوصیات فرد سازگاری نداشته باشد به آینده، روابط و رفاه خود فرد آسیب میرساند و کنار آن موجب کاهش طراوت جامعه میشود.
در این مقاله درباره اینکه چگونه میتوان یک شغل خوب داشت و همچنین چه معیارهای اساسی بر انتخاب شغلی تأثیرگذار هستند، صحبت میکنیم:
- از آزمونهای شغلی استفاده کنید
آزمونهای شغلی زیادی وجود دارد که تنها برخی از خصوصیات را بیان میکند و دارای کیفیت متفاوتی هستند. عقیده بسیار اشتباهی در بین مردم رواج دارد که برای انتخاب شغل تنها کلیشهها را در نظر دارند. بهعنوانمثال برخی معتقدند افرادی که از پس دروس فنی برمیآیند حتماً مهندس موفقی میشوند یا فردی که شخصیت ESFJ دارد تنها از شغل پرستاری لذت میبرد.
تحقیقات نشان داده است که چنین روشی در انتخاب بهترین شغل کمک نمیکند. تلاش کنید که از آزمونهای حرفهای استفاده کنید.
موسسه خلاقیت استعدادیابی، خلاقیت و کارآفرینی شایان، آزمونهای حرفهای در ارتباط بااستعداد یابی و مشاوره شغلی -تحصیلی ارائه میدهد. اگر به سایت کیوتلنت به آدرس https://qtalent.ir/ مراجعه کنید از تفاوت آن با سایتهای مشابه حیرتزده میشوید. این آزمونهای تخصصی با استفاده از آزمون آنلاین و تحلیل توسط مشاوران حرفهای، باعث میشود در انتخاب شغل خود با حداقل ریسک مواجه شوید. روشی که با هزینه مناسب به شما میگوید کدام شغل برای شخصیت شما مناسب است و حتی میتوانید نتایج تحلیل آزمون خود را در غالب یک کتاب شخصی منحصربهفرد دریافت کنید.
عواملی که بر انتخاب شغل اثر میگذارد
عواملی که بر انتخاب شغل اثر میگذارد در ادامه آمده است:
- مهارتها: به مجموعهای از توانمندیهای طبیعی گفته میشود که از طریق آموزش توسعه مییابد.
- ارزشها: به عواملی چون نوع سبک زندگی، باورهای فردی و ماهیت اخلاقی سازمان یا صنعتی موردنظرتان که میخواهید در آن مشغول به کار شوید، گفته میشود.
- محدودیتها: مسائلی چون محدودیتهای مالی، جغرافیایی، مسئولیت خانوادگی، ناتوانیهای جسمی یا مدارک تحصیلی است
- جاهطلبیها: شاید بخواهید زندگی کارمندی را در پیش بگیرید تا وقت بیشتری برای گذراندن در کنار خانواده خود داشته باشید یا به تغییر شغل فکر میکنید و تمایل دارید که کسبوکار خود را راهاندازی کنید. البته باید به دوران بازنشستگی نیز توجه کرد.
- فرصتها: تصمیمگیری درباره کاری که باید بکنید کار مفیدی نیست مگر اینکه فرصتهای قانعکنندهای موجود باشد. میتوانید این فرصتها را از روشهای گوناگونی چون کارآموزی، پرسوجو کردن سازمانها جهت دیدن پست شغلی خالی -شبکهسازی و برقراری ارتباط با کارفرماها و…پیدا کنید.
- شخصیت: مهمترین عامل تعیینکننده در انتخاب شغلی است و مواردی چون افکار و نگرش- انگیزههای ناخودآگاه و ویژگیهای رفتاری است.
شما از طریق مشاوره شغلی مجموعه کیوتلنت، که روشی مبتکرانه و جدید در ایران است می توانیدبه مهارتها، ارزشها، جاهطلبیها و شخصیت خود پی ببرید. چیزی که خیلی سخت است مطابقت شخصیت و شغل است که مجموعه کیوتلنت این کار را برای شما آسانتر میکند.
نوشته:الهام ابوالفضلی